ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τεχνική Περιγραφή του έργου

Το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή της πλατείας Τεγοπούλου, στην δημοτική ενότητα Ληλαντίων εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Βασιλικού. Το εμβαδόν της πλατείας είναι 3.185τμ. η πλατεία περιλαμβάνει παιδικές χαρές για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και χώρους περιπάτου και αναψυχής. Η επίστρωση των διαδρόμων περιπάτου έγινει με κατασκευή σταθεροποιημένου κεραμικού δαπέδου ( υλικό οικολογικό και βιοκλιματικό). Ο χώρος των καθιστικών διαμορφώθηκε με κατασκευή έγχρωμου βοτσαλωτού δαπέδου. Το δάπεδο των παιδικών χαρών αποτελείται από χυτό συνθετικό  τάπητα για να προσφέρει υψηλή ασφάλεια. Επίσης  κατασκευάστηκε στέγαστρο στη θέση των καθισμάτων του θεάτρου.

Οι εργασίες κατασκευής αφορούν επίσης : εκσκαφές, επιχώσεις, επιστρώσεις, κατασκευές από σκυρόδεμα, κατασκευή δικτύου ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης πρασίνου, καθώς φυτεύσεις και πλήρωσης με φυτική γη κπλ.

Για την ηλεκτροδότηση της πλατείας λήφθηκε υπόψη η μελέτη της αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης του χώρου με γνώμονα τις αισθητικές απαιτήσεις του χώρου, την ασφάλεια και αξιοπιστία και την μεγάλη διάρκεια ζωής, την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας κ.α.

Η μελέτη πρασίνου περιλαμβάνει την προμήθεια και φύτευση δέντρων, θάμνων, ανθόφυτων και την εγκατάσταση έτοιμου χλοοτάπητα.

ΠΛΑΤΕΙΑ-ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΣΙΛΙΚΟ-ΕΥΒΟΙΑΣ-10
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΚΗΡΕΩΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΡΤΙΚΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΡΤΙΚΑ